Artikels over Laura


Klik hier voor pagina 1 van het artikel uit Mijn Geheim
Klik hier voor pagina 2 van het artikel uit Mijn Geheim
Klik hier voor pagina 3 van het artikel uit Mijn Geheim
Klik hier voor pagina 4 van het artikel uit Mijn Geheim
Klik hier voor pagina 5 van het artikel uit Mijn Geheim

Verschenen 11 mei 2004

Onderstaand het verhaal over Laura zoals dit verscheen in het boek "Ik zoek je".
Meer info over dit boek verderop op deze pagina.


op 2 mei 2004 verschijnt het boek "Ik zoek je". Chantalle, de hoofdpersoon van dit boek, overleed op 32 jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Het verhaal van Laura is ook opgenomen in dit boek.


krantenartikel uit "de Trompetter", 28 april 2004

 

krantenartikel uit "Maas en MIjn", 28 april 2004. Klik hier om het te lezen

Artikel uit "Dagblad de Limburger" van 19-12-2003 over het in mei 2004 te verschijnen boek "Ik zoek je" waarin ook een stukje over Laura zal komen. Zie ook tekst in kolom 3: ".....een mevrouw die zelf een dochter verloor aan een ziekte".

Klik op de twee onderstaande linken om het artikel te lezen en de foto te bekijken.

Kranten artikel
Foto

Bedankt brief Margriet nummer 34, 2003Artikel over Sven, vriendje van Laura en natuurlijk Lars uit "De Luistervink", zomer 2003. Geschreven door Edith, mama van Sven.

Deel 1
Deel 2
Deel 3

uit "Attent" nummer 2, zomer 2003,
van de Vereniging "ouders, kinderen en kanker

Deel 1
Deel 2

Margriet nummer 22, 23-30 mei 2003
Klik hier om het artikel te lezen

Zwolse Courant van 1 februari 2003
Virtuele graven 1
Virtuele graven 2
Virtuele graven 3
Virtuele graven 4


BN/De Stem (Breda e.o.) van 1 februari 2003
de troost van een virtueel graf

Klik op de vier onderstaande linken om alle
delen van dit kranten artikel te lezen.
Troost deel 1
Troost deel 2
Troost deel 3
Troost deel 4

Provincaal Zeeuwse Courant,
Vlissingen van zaterdag 1 februari 2003
"het web als een nieuwe plek om te rouwen"


Klik op de vier onderstaande linken om alle
delen van dit kranten artikel te lezen

Deel 1
Deel 2

Eindhovens Dagblad van zaterdag 25 januari 2003
"om de herinnering levend te houden"

Herinnering 1
Herinnering 2
Herinnering 3
Herinnering 4
'Dagblad de Limburger', maandag 2 augustus 2002

Klik op de vijf onderstaande linken om alle delen van dit kranten artikel te lezen.

Intro
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4


'Groter Groeien', nummer 7, Aug tot Sept. 2002
'Groter Groeien', nummer 5, Mei 2002


Klik op de pagina's voor een grotere versie.
Let op! pagina's zijn vrij groot, even geduld bij het ophalen.
Bovenstaand artikel is uit het tijdschrift Groter Groeien nummer 5, Mei 2002.


13 februari 2002, Op rode rozen vallen heel wat tranen


Copyright bij Liemers Vizier/Rijnwaarden Post/ Zevenaar Post
Met dank aan Berry Keijser - eindredacteur Liemers Vizier/Rijnwaarden Post/ Zevenaar Post

Marianne Weber schenkt fans de lach en de traan

(door Berry Keijser)

ALMELO - ,,Vorig jaar liep de eerste theatertour van een leien dakje. Ik ben nu niet meer nerveus. Daardoor kan ik me nóg beter geven aan mijn publiek. Ik geef ze de lach en de traan. Die horen nu eenmaal bij het levenslied.''

Marianne Weber zit tegenover me in de foyer van het Theaterhotel in Almelo. Ze is kleiner dan ik had gedacht, kijkt vriendelijk uit haar reebruine ogen en wordt geflankeerd door haar levenspartner en regelnicht Rita. ,,Dit is echt een mooi theater hè?'', zegt ze bewonderd terwijl ze haar jas met nepbont kraagje buiten het zicht van de fotograaf over een stoel werpt. Marianne is klein van stuk, praat lekker weg en vooral gepassioneerd van binnenuit. Kapsones is haar vreemd. Ronduit een sympathiek mens. De zangeres van het levenslied wordt aanbeden door haar trouwe fans en verguisd door een schare muziekliefhebbers van een 'hoger cultureel niveau'. Een tussenweg is er blijkbaar niet.

Een tweede theatershow in Doetinchem en Almelo staat volgende week voor de deur. Een vergelijking met Frans Bauer loopt meteen mank. ,,Frans is een idool voor het publiek geworden. Er is echter ook meer. Ik hoef niet zo nodig groter te worden. Ik zing mijn levensliederen voor mijn publiek.'' Ze zegt het niet met zoveel woorden, maar haar muzikale liefde voor Frans staat duidelijk even in de ijskast.

Marianne Weber, door wijlen Mary Servaes zelf voorgesteld als haar waardige opvolgster, zegt eerlijkheid en oprechtheid hoog in het vaandel te dragen. ,,Ik wil zoveel mogelijk zingen wat ik wil en doen wat ik wil. Ik heb de publiciteit nooit opgezocht. Ik werd op latere leeftijd ontdekt toen ik tussen de schuifdeuren 'het kleine café aan de haven' zong, en werd gevraagd om een plaat op te nemen. Het is me allemaal overkomen'', zegt de zangeres. ,,Ik vind het heerlijk om mensen blij te kunnen maken met levensliedjes en om te oogsten met applaus en bloemen. Ik realiseer me nog steeds dat ik iets buitengewoons meemaak.''

Marianne Weber is een zangeres van en voor het volk. Haar succes kan niet worden ontkend. Ook tijdens haar nieuwe concertreeks die 7 februari van start is gegaan stromen de theaters vol. ,,Vorig jaar tijdens mijn eerste theatertour keken de schouwburgen nog de kat uit de boom. Ze wilden geen verlies draaien. Nu krijg ik aanbiedingen. Dit is toch wel wat ik graag wil. Het theater in. Ook zingen voor die mensen die niet naar de feestjes en kermissen gaan, maar wel graag in rust en stilte van mijn liedjes willen genieten, zonder daarbij uit de bol te gaan of in de polonaise te worden meegetroond.''

Marianne Weber is goed voor meer dan 800.000 verkochte cd's. Ook haar nieuwste country cd 'Country and Weber' , vol met smartlappen uit het wilde westen, is al op weg naar de felbegeerde gouden status. ,,Ik hoop nog meer van levensliederen van buitenlandse origine te kunnen opnemen'', zegt ze.

In haar nieuwe theatertournee, ondersteund door de begeleidingsband Green Light Express, zullen de fans niet alleen een aantal countrynummers te horen krijgen, maar ook haar andere bekende liederen. ,,Ik houd het echter wel rustig. Inhaken mag, maar ik wil geen hossende massa creëren. Daar zijn andere gelegenheden voor.''

Het viel haar trouwens tijdens haar vorige optreden in Amphion in Doetinchem op, dat de mensen in de Achterhoek veel aandachtiger en rustiger zijn dan in de Randstad waar ze net een optreden achter de rug heeft. ,,Van het optreden in Doetinchem heb ik echt genoten'', zegt Marianne.

Reageren op alle fanmail doet ze niet. ,,Ik hou van mijn fans, maar opmerkingen als 'je bent goed en geweldig' neem ik voor kennisgeving aan. Hoe vervelend het ook klinkt, daar kan ik niks mee.Wel reageerde ze onlangs nog op een ontroerend verhaal van een familie uit Limburg waarvan een 3-jarig dochtertje aan kanker overleed. ,,Dat sneed me zo in de ziel, dat ik daar wel op moest reageren'', zegt Marianne. ,,Ik ben ook maar een mens.''

Dat ze door Hilversum wordt geboycot deert haar niet. ,,Het levenslied zal altijd blijven bestaan. Ook zonder Hilversum. Het levenslied is niet van Hilversum maar van het volk'', zegt ze resoluut. ,,Je scoort niet door alleen commercieel te zijn. Daar prikken de mensen zo doorheen.''

Marianne heeft een grote wens: dat haar fans die normaal gesproken niet naar de theaters trekken, er toch heen zullen gaan. ,,Een theater is niet alleen voor de rijken en groten, maar ook voor de gewone man'', vindt Marianne.

En heeft ze behalve haar verhuizing waar ze middenin zit ook nog een wens op muzikaal gebied? Ze kijkt schichtig om zich heen, alsof ze het niet hardop durft uit te spreken: ,,Ik weet dat het te hoog gegrepen is. Ik durf zijn naam eigenlijk niet eens te noemen. Hij zit niet op mij te wachten, maar als ik de kans zou krijgen, zou ik graag een cd opnemen met Pavarotti.''

Voorlopig zal Marianne Weber het echter nog even moeten doen met haar meest recente hit 'Sneeuwwitte vredesduif'.

De theatershow 'Marianne Weber Live in concert' is donderdag 21 februari te zien in Doetinchem in schouwburg Amphion. De aanvang is 20 uur. Kaarten zijn te koop via telefoonnummer 0314-344480.

Op woensdag 20 februari is Marianne Weber te zien in het Theaterhotel Almelo. De aanvang is 20 uur. Kaarten zijn te koop via telefoonnummer 0546-810061.

Ook kan men kaarten reserveren via de nationale Theaterkassa: 0900-9203.

Bron: Liemers Vizier Combinatie 13-2-2002


Onderstaand artikel is samengesteld door Jan Stolk
uit reacties die kwamen na het overlijden van
Laura op de site : "Kanker, hoe nu verder".

Blijken van medeleven bij het afscheid van Laura

Lieve lieve mensen, vannacht om 02.30 heeft onze Laura eindelijk haar welverdiende rust gevonden. We hebben haar bij ons in bed genomen en rustig afscheid genomen, waar ze nu, terwijl ik dit typ, nog ligt. Ze heeft inmiddels haar lievelingskleertjes aan. Straks, als we er klaar voor zijn, leggen we haar in haar eigen bedje en zetten we de molens der bureaucratie in werking. Sorry dat ik sommigen van jullie niet bel, maar er gaat zoveel op ons afkomen en nu kan ik nog even in betrekkelijke rust wat doen.
Veel liefs van Alexandra

07/11/2001 17:09 Kitty18

Lieve Alexandra.
Ik weet niet of je in God gelooft, maar onderstaand gedichtje heeft mij vaak getroost.
Ik plaats het hier in het forum omdat ik hoop dat meer mensen er iets aan hebben.


Vooruit gereisd

Als een vlinder naar het licht
ben je ons vooruit gevlogen
onbereikbaar ver
en toch zo heel nabij
om voor eeuwig in Zijn huis te wonen
waar geen pijn
of verdriet meer zal zijn
en waar God alle tranen
zal wissen van je ogen.
Alles wordt dan nieuw!
Nogmaals veel liefs!
Trijnie

Lieve Mensen.
Heel veel sterkte!

07/11/2001 16:30 Kitty18
Lieve Mensen.
Heel veel sterkte! Ergens las ik ooit een gedichtje
Het ging ongeveer zo:
Zo bitter dit verdriet.
Er stierf een kind.
Wie weet er een verhaal?
Kan niet de wind die God laat waaien,
iets aan mij vertellen:
een weg, een uitweg
die ik zelf niet vind?
Ik hoop dat jullie heel veel warmte en kracht krijgen.
Ik denk aan jullie en blijf kaarsjes branden!
Heel veel liefs,
Trijnie

07/11/2001 9:30 janne46
Alexandra en partner, heel veel sterkte en kracht toegewenst de komende dagen,
met het regelen en het definitieve aardse afscheid van Laura.
Ze zal ongetwijfeld een plek in jullie hart blijven innemen en jullie zullen haar altijd bij jullie dragen.
De mooie, blije momenten,
maar ook de verdietige momenten die jullie samen hebben beleefd met Laura.
Liefs Janne.

07/11/2001 12:03 danseresje45
Lieve Alexandra en Partner: Woorden van troost zijn hiervoor moeilijk te vinden en ik wens jullie heel veel sterkte toe. Laura's strijd is gestreden,
die van jullie is nog niet voorbij met het verwerken van dit grote verlies,
ze zal in jullie harten altijd aanwezig zijn.
In gedachten ben ik bij jullie.
Liefs Danseresje

07/11/2001 14:53 schaken
Beste ouders. Langs deze weg wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie dochterje.
En wens jullie alle sterkte toe. Met Gods zegen. Want ze heeft de rust gekregen,
die ze verdiende naar al haar vechten. Nogmaals veel sterkte in deze tijd,
jullie zult in wel nodige hebben met de feestdagen voor de deur.
Heel veel liefs van Gonnie.

07/11/2001 8:55 Matthea
Het is triest, dat zo'n jong mensje, zo heeft moeten strijden voor het leven,
samen met haar ouders. Ik besef dat ALexandra op korte termijn,
een plekje in mijn hart heeft weten te veroveren, samen met Laura.
Vooral toen ik hun bijgewerkte homepage zag, met papa en poezen...
Bij deze betuig ik mijn droefheid, en wens Laura's ouders heel veel sterkte.
veel liefs Matthea

07/11/2001 10:25 ELLoco
Alexandra, je man, en familie mijn welgemeende condoleance.
Verder nu niets dan stilte en verdriet alhier.
Heel veel moed en kracht om verder te gaan
Jan

07/11/2001 11:13 moeders
Mijn innige deelneming Alexandra aan jou en je hele familie die achter jullie staat
en samen met jullie dit verlies moet verwerken.
Angélique

07/11/2001 11:26 nicole21
Lieve Alexandra, partner en familie heel veer sterkte de komende tijd,
heel veel kracht en liefde gewenst aan jullie allemaal.
Ik leef met jullie mee.
Nicole

07/11/2001 12:02 Woutervd22
Ook mijn innige deelneming en ik wens jullie alle rust en veel innerlijke kracht toe.
Woutervd22

07/11/2001 22:12 superkoos@
Alexandra en partner ik leef erg met jullie mee.
Koos

08/11/2001 10:24 Divera
Alexandra en je man ook mijn condoleance met dit grote verlies.
Karin

08/11/2001 17:18 Giny
Heel veel sterkte voor de komende tijd.
Liefs Giny

08/11/2001 22:17 goofie
LIEVE MENSEN, HARTELIJK DANK VOOR ALLES!!!!!
Hallo lieve mensen, na een tip van Matthea in onze mailbox, dat er zoveel berichtjes op de site stonden,
hebben we net even de tijd genomen om alles te lezen. We zijn diep geroerd door jullie medeleven.
Wat geweldig is dit, vooral omdat jullie toch "vreemden"zijn als je begrijpt wat ik bedoel.
Wat betreft een condoleanceregister, we zijn een website aan het opstarten voor Laura.
Het register is nog niet actief, daar wordt hard aan gewerkt door mijn collega's.
Maar binnenkort kunnen jullie daar naar hartelust berichtjes achterlaten.
Ik zal ook binnenkort, als het wat rustiger is hier,
alle berichtjes die jullie achtergelaten hebben, uitprinten.
Ik mag aannemen, dat ze er toch wel een tijdje op blijven staan.
We vinden heel veel steun in alle berichtjes, mailtjes, kaarten en bezoeken.
Het doet je echt goed om te weten dat Laura zoveel mensen geraakt heeft.
Hier is ook de halve straat, de kapper, slager en noem maar op,
op bezoek geweest om naar Laura te komen kijken.
GEWELDIG! Enne Jan, bedankt voor de mooie foto!
Hij past niet eens om mijn (15") scherm, kan je nagaan!!
Nou lieve mensen, bezoek de site en vorm je een beeld van ons en vooral van Laura.
Een gezicht bij de naam is altijd leuk, nietwaar???
Nogmaals allemaal hartelijk, hartelijk dank!!!!!!!!!
Alexandra

10/11/2001 2:28 Matthea
Alexandra, het is fijn dat het jou en Leon goed doet,
dan heb je het gevoel of je er niet alleen voor staat.
Ik vind het fijn dat de mensen in jouw straat jullie nabij staan...
Zou je me nodig hebben, kun je me bellen,
liefs en sterkte Matthea

08/11/2001 22:19 goofie
PS, ook mijn man Leon wil jullie allemaal zijn hartelijke dank overbrengen.
Hij typt hier dan wel niks, maar leest altijd alles wat jullie sturen. BEDANKT!!!!

10/11/2001 2:29 Matthea
Maar ook hij is lotgenoot, dus hij mag van mij best lezen zonder te typen hoor,
no problem,
Matthea

08/11/2001 23:54 ELLoco
Op dit moment ben je een kei Alexandra.
Onder deze omstandigheden achter je pc gaan zitten en alles hier lezen en reageren.
Dat getuigd van grote levensmoed.
Jou, Leon, en Laura heb ik nooit gekend,
tot voor enkele dagen toen je hier kwam.
Toch heeft het heengaan van Laura me diep geschokt en geraakt.
Dit is echter een peulenschil met het verdriet van jullie.
Ik leef intens met jullie mee.
Jan.

Dit is een korte samenvating van het vele medeleven dat na het heengaan van Laura is betoond.
Ons leven, en dat van Alexandra en Leon gaat voort.
Laura zij leeft verder in onze harten waarin wij haar voorgoed hebben opgenomen.